Skip to content

Gevel

Een vervuilde gevel is als een onverzorgd gelaat: het wekt een negatieve indruk. Het tast ook de levensduur van je gebouw aan. RED je gevel!

Met een grondige gevelreiniging en -renovatie:

 • doe je jouw gevel weer stralen
 • verwijder je scheuren en renoveer je loszittende voegen
 • maak je je gevel opnieuw weersbestendig

Gevelbehandeling met renovatie-allures

Je gevel op een juiste manier behandelen: dat is werk voor specialisten. Want het ene vuil is het andere niet. Daarom bestuderen we jouw gevel intensief bij ons plaatsbezoek. Op basis van de volgende drie factoren bepalen we de te gebruiken techniek en producten voor je gevelreiniging en -renovatie:

 • Eerst determineren we de aard van jouw gevelvervuiling: in de meeste gevallen gaat het om mos, algen, kalk oxidatie of roet
 • Vervolgens bepalen we de graad van vervuiling: van oppervlakkig tot diepgaand
 • Tot slot bestuderen we de ondergrond waarop de vervuiling zich vasthecht én de staat ervan. Is deze poreus, of verdraagt deze wel een stootje?

Wanneer we deze drie factoren onder de loep hebben genomen, gaan we aan de slag om van jouw gevel weer een pareltje te maken. Ééntje dat daarenboven bestand is tegen de kwalijke invloeden van het grillig Belgisch weer. En jou een hoop vervolgkosten bespaart (voor mens en woning ongezonde vocht- en schimmelschade op de binnenmuren bv.). Maak hier je vrijblijvende afspraak voor een plaatsbezoek!

RED gevelreiniging
RED gevelreiniging

De geheime code: een op maat bepaalde renovatiemethode!

Bij milde tot matige vervuiling:

 • Renovatie door stoom: Dit is een goedkope en milieuvriendelijke manier van gevelrenovatie, aangezien we hier enkel water gebruiken van 100° tot 150° C. We bevochtigen jouw gevel eerst en bestralen deze vervolgens met verzadigde stoom onder een druk van 2 tot 6 bar. De stoom condenseert onmiddellijk en lost ook het vuil van je gevel op. Tot slot spoelen we je gevel nog eens met water. Voornamelijk geschikt voor vervuiling door mos en algen.
 • Renovatie door nevel: Woon je in een historisch pand? Dan is dit wellicht de beste en tevens een milieuvriendelijke renovatietechniek. Renovatie door nevel is een afgeleide, mildere vorm van zandstralen. We spuiten een mengeling van water en zandkorrels tegen je gevel, waarbij we de druk en de korrelgrootte afstemmen op de staat van de ondergrond.

Bij hardnekkige vervuiling

 • Chemische renovatie: Is je gevel diepgaand aangetast door bijvoorbeeld roet? Dan borstelen of benevelen we je gevel met een biologisch of chemisch oplosmiddel. Na een inweekperiode van een half uur, spoelen we je gevel met stoom. En in een handomdraai ziet je woning er weer opgeknapt uit.
 • Dé meest moderne en flexibele techniek: luchtgommen! De efficiëntie en werking van de luchtgom-techniek kan je vergelijken met die van zandstralen. Een heel belangrijk verschil is dat luchtgommen een pak minder ‘ingrijpend’ is voor je gevel. Zandstralen verwijdert niet alleen vuil, maar ‘fileert’ ook de toplaag van je steen. Bij luchtgommen zijn we in de mogelijkheid om straalmiddel en druk fijn af te regelen op basis van de aard & ernst van de vervuiling en het type gevelmateriaal. Zo blijft de toplaag van je gevel intact, maar ontdoen we ze wél van alle vuil. 

Bij hardnekkige vervuiling

 • Renovatie door zandstralen: Is je gevel stevig vervuild, maar nog in goeie staat? Dan biedt zandstralen wellicht de oplossing. De druk en de korrelgrootte van het zand stemmen we af op jouw unieke situatie en wens.
 • Chemische renovatie: Is je gevel diepgaand aangetast door bijvoorbeeld roet? Dan borstelen of benevelen we je gevel met een biologisch of chemisch oplosmiddel. Na een inweekperiode van een half uur, spoelen we je gevel met water. En in een handomdraai ziet je woning er weer opgeknapt uit.

Een hele vloot in onze schoot

Met RED beschikken we over een uitgebreid machinepark en een grote stock gereedschappen en hulpmaterialen. Zo plaatsen we bijvoorbeeld zélf onze eigen gevelsteigers. Daarvoor hoef jij of hoeven wij dus geen externe stellingfirma aan te spreken. Wat ook je portefeuille bijzonder toejuicht!

Wil je je gevel verfraaien en beschermen tegen wisselende weersomstandigheden? Doe beroep op een RED-renovatie. Contacteer ons om snel jouw renovatieproject in de steigers te zetten. Plan hier jouw plaatsbezoek!

Plan hier je afspraak

Vul onderstaand formulier in en plan je afspraak.

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Geboekt
 
- In afwachting
 
- Gedeeltelijk geboekt

Tijd*:

Voornaam*:

Naam*:

E-mail*:

Telefoonnr.:

Opmerking: